063/388 474 (događaji, proslave, kokteli...)
DANAS NA MENIJU
Thursday 21. Nov 2024
--newsletter--
GLAVNA JELA
- Sladak kupus sa mesom
- Juneći gulaš
- Svinjska dinstana plećka - pire krompir
- Vojnički pasulj
- Ćufte u paradajz sosu - pire krompir
- Teleća džigerica sa žara - pire krompir
- Posni obrok
- Vegetarijanski obrok
- Veganski obrok
- Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)
STALNA PONUDA od 800 rsd
- Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
- Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
- Vešalica u lepinji + prilog + salata
- Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
- Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
- Jermenska pljeskavica u lepinji (punjena belim sirom) + prilog + salata
OBROK SALATE - 900 rsd
- Cezar obrok salata
- Obrok salata sa mariniranom piletinom i indijskim orahom
- Tuna obrok salata
- Vegetarijanska obrok salata
--desnakolona--
SUPE I ČORBE - 350 rsd
- Teleća čorba
- Paradajz čorba
SALATE
- Kupus salata
- Vitaminska salata
- Mešana salata
- Zelena salata
DESERT
- Palačinka krem / džem 400 rsd
- Palačinka sa orasima 450 rsd
- Pita sa jabukama. 300 rsd
- Pita sa višnjama. 300 rsd
--newsletter--
Nova godina je radost
Ideja o proslavi Nove godine se neverovatnom brzinom proširila po kolektivu, i apsolutno svi su bili oduševljeni. Praznično raspoloženje se uvuklo u svaki kutak naše male firme. Čuje se samo smeh. Ljudi su ljubazniji jedni prema drugima, veseliji dolaze na posao i obaveze kojih pred kraj godine ima mnogo više nekako lakše padaju svakome od nas.
Napokon je došao i taj petak pred Novu godinu, i dugo očekivana proslava. Svi su došli svečanije obučeni, žene u štiklicama i suknjama, muškarci u odelima, košulje i kravate. Željno se iščekuje kraj radnog vremena i odlazak u salu za sastanke, za danas specijalno nazvanu svečana sala. Lenka je obezbedila novogodišnje ukrase, lampice u svim bojama i jelku i potpuno prilagodila prostor prazničnoj atmosferi.
Popaj i Mansex su bili zaduženi za piće i sve su pripremili dan ranije. Zloglasni Ujka Fester je Tonija, Raleta i Lenku zadužio za hranu, i uopšte nije brinuo. Nije bilo ni razloga. BNB ketering je izašao u susret našoj maloj firmi, a ljubazno, iskusno osoblje je pomoglo da se sastavi meni i prilagodi količina.
Hrana ne sme da kasni
U tačno dogovoreno vreme stigla je kompletna hrana za proslavu. Roštilj još uvek topao, spremljen taman za „nabosti“, ali i prelepo dekorisani ovali sa pecivom, kanapeima i salaticama...
Toni: „Jesam li vam rekao da su sjajni, ovo fenomenalno izgleda, jedva čekam da navalimo.“
Lenka: „Ovaj petak smo preskočili klasičan BNB ručak, i ja sam već gladna, a ovo mi tako lepo miriše.“
Rale: „Ajd, ajd vas dvoje, uskoro će svi da stignu. I ne morate baš prvi da počnete sa jelom, suzdržite se, možda će i Ujka Fester održati neki govor.“
Nakon što su svi pristigli i piće je podeljeno, Ujka Fester je održao lep i prigodan govor. Poželeo je svima srećne praznike, uspeh na svim poljima i teatralno završio uzevši ćevapčić uz jedno glasno „Navalite“. Tako i bi.
Mali zalogaji su najslađi
Šarenilo trpeze je potpuno odgovaralo šarenilu ukrasa u sali. Na ovalima raznobojni kanapei: sa pršutom, pečenicom, urnebesom... Mali zalogaji su zaista najsladji.
Zatim pita sa sirom, zeljem, pečurkama ili mesom, ali i sveže dansko pecivo: rol šunka, rol kobasica, pužici, lisnate kiflice sa sirom...
Lenka: „Zašto mi nikad u BNB-u ne naručujemo doručak. Ja bih ove pite volela češće da jedem, i ove kiflice, podsećaju me na mamine, domaće.“
Toni: „Zato što kada smo bili, nismo pitali da li to uopšte imaju u svakodnevnoj ponudi. Što se nisi setila tad?“
Lenka: „Nisam znala da im je to ovako ukusno. Da budem iskrena , nisam baš ni znala šta su kanapei. Bilo me sramota tamo da pitam, videh da vas dvojica klimate glavama odobravajuće.“
Rale: „Lenče, povremeno me zabrinjavaš. Sreća tvoja pa još uvek možeš da se vadiš na mladost.“
Toni: „Meni sve ovo ne bi bilo pravo da nije ruske salate. I pileća i govedja salata su ok, ali ja ne računam svečani dogadjaj bez ruske.“
Nezaobilazan roštilj je za našu proslavu podrazumevao ćevapčiće, teleće i pileće noazete, leskovačke uštipke, gurmanske djevrekčiće, ali i pečurke sa žara. Toni tvrdi da pečurke sa žara nije stigao da proba jer ih je Lenka sve pojela pre nego što je on do njih stigao.
Ništa bez slatkiša
Najsladje uvek za kraj. Kada su se svi najeli, opustili, raspričali i razveselili, na red su došli slatkiši. A tu je izbor bio pravi. Lenka ne greši kad su u pitanju torte i kolači. Tu njen njuh nikada nije zakazao. Trio zadužen za hranu se najlakše dogovorio za boem tortu, najviše zbog naziva. Na proslavi su utvrdili da beli i crni kremasti fil, uz ukus badema, potpuno opravdavaju ime ove poslastice. Drugi izbor je bila moskva šnit torta. Za BNB ketering ovu tortu pravi žena koja je i njen tvorac, a ona je bivši šef poslastičarnice u hotelu Moskva. Lenka je to svima ponosno razglasila, kao da je ona lično spremala tortu.
Odlučili su se i za malo sitnih kolača, zbog raznolikosti, i to za: korpice sa voćem, minjoni, krunice sa čokoladom i bademom, i padobrance. S obzirom na to da se torte serviraju kao koktel parčići, savršeno su se uklopile sa sitnim kolačima.
Možda su slani zalogaji pojedeni za čas, ali su slatki pojedeni gotovo za sekund.